Нафта дорожчає на тлі підняття експортних цін продажу Саудівською Аравією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на тлі підняття експортних цін продажу Саудівською Аравією

Енергетика
1053
Ціни на нафту в п’ятницю продовжують своє зростання на повідомленні, що Саудівська Аравія піднімає офіційні ціни продажів (OSP) на всю свою нафту за всіма експортними напрямками.
Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.
Вартість липневих ф’ючерсів на нафту Brent на Лондонській біржі ICE Futures становить $29,94 за барель, що на $0,48 (1,63%) вище від ціни закриття попередньої сесії.
Ф’ючерс на нафту WTI на червень на електронних торгах нью-йоркській товарній біржі NYMEX подорожчав на $0,49 (2,0%) – до $24,04 за барель.
З початку цього тижня Brent подорожчала на 13%, WTI – на 21%.
Саудівська Аравія в четвер оголосила, що в червні підвищить ціни практично на всі експортовані нею сорти, показавши таким чином, що більше зацікавлена в підтримці нафтового ринку, ніж у нарощуванні своєї частки, повідомляє Bloomberg.
Водночас інші інвестори відзначають, що нафтосховища швидко заповнюються навіть після того, як ОПЕК + і деякі виробники в США стали скорочувати виробництво. Очікується, що всі вільні ємності будуть заповнені протягом декількох тижнів.
У травні набула чинності Угода країн ОПЕК+, що передбачає зниження видобутку нафти на 9,7 млн барелів на добу від рівня жовтня 2018 року, за винятком Росії і Саудівської Аравії, які будуть знижувати від рівня початку цього року – 11 млн б/д.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас