Міжбанк: п'ятниця буде "нестандартною" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: п'ятниця буде "нестандартною"

Валюта
1446
П’ятниця пройде досить нестандартно як для останнього робочого дня перед трьома вихідними.
З одного боку – великої активності від покупців ми не очікуємо. Попереду – три вихідні, і “зависати” з розрахунками у валюті або товарами – особливого інтересу у імпортерів немає. Простіше розмістити свою гривню на короткий депозит в банку і на цьому трохи заробити, а купити валюту і проплатитися вже вівторком (у понеділок банки не будуть працювати). Крім цього, на міжбанку ходять активні чутки про подальші розпродажі валюти НАК “Нафтогазом”, і частина клієнтів вирішить з купівлями почекати, вичікуючи “дна” за курсом. А ось продавці-експортери будуть досить активні, бо їм треба фінансувати господарську діяльність, а гривні у компаній (особливо аграріїв з їх швидким завершенням посівної і поточними значними витратами) – практично немає. Так що їм доведеться активно розпродавати валютну виручку. Це грає на користь зміцнення гривні.
З іншого боку, новини про зміну в програмі співпраці з МВФ (і їх несподіваність навіть для багатьох експертів) так чи інакше, але все ж таки позначаться на настроях ринку. Наш бізнес завжди шукає негатив у подібних речах і, на жаль, рідко помиляється. Тому багато хто вирішить підстрахуватися і не грати у валютну рулетку, купивши валюту зараз за принципом – “про всяк випадок”. Крім цього, завершується період репатріації дивідендів “дочками” іноземних компаній, що теж може додати попиту на валюту. Ну і запланований на сьогодні тендер НБУ з довгострокового рефінансування на строк до 5 років, що може додати істотних обсягів гривні на банківський ринок, і це стане частково позначатися і на валютному міжбанку.
В цілому, поки що учасники ринку налаштовані позитивно в частині перспектив гривні на найближчі дні. А вчорашні активні викупи валюти Нацбанком підняли настрій і у чиновників.
Не надто буде задирати котирування і готівковий ринок – попереду три святкові дні, і населення несе досить активно валюту в обмінки для фінансування своїх поточних витрат. Тим більше, що багато хто втратив роботу, і здача валюти для них зараз – основне джерело гривневих надходжень на весь період карантину. Тому для людей це більше вимушений захід. Приплив валюти на готівковому ринку збиває котирування прийому в обмінниках в ці дні.
Спекулянти сьогодні попрацюють у форматі “в дві сторони”, а НБУ постарається продовжити скупку долара на міжбанку в разі виходу на торги НАК “Нафтогаз”. Якщо ж покупців все ж таки буде більше, ніж продавців (що малоймовірно), то Нацбанк волітиме просто спостерігати за ринком, не витрачаючи резерви.
За прогнозами Finance.ua, коридор по долару 8 травня на міжбанку буде перебувати в межах 26,70-27,00 гривень, а обсяги операцій складуть до $160-200 млн при здійсненні до 510 угод.
Обсяги угод можуть різко зрости, якщо НАК “Нафтогаз” вирішить активно продавати валюту, щоб розрахуватися найближчим часом з державою за податками. Тоді її основним покупцем виступить НБУ.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 26,80 / 26,82
Євро – 28,88 / 28,90
Російський рубль – 0,3625 / 0,3629
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-канале Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас