МВФ і Київ змінили домовленості щодо нової програми допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ і Київ змінили домовленості щодо нової програми допомоги

Казна та Політика
726
Переговори між МВФ і Києвом тепер спрямовані не на забезпечення для України трирічної програми розширеного фінансування (EFF), а на створення умов для запуску програми Stand-by, яка передбачає менші обсяги і розрахована на 18 місяців.
Про це 7 травня повідомив у відповідь на інформаційний запит Укрінформу директор пресофісу МВФ Джеррі Райс.
“Враховуючи безпрецедентну невизначеність навколо економічних і фінансових перспектив, а також необхідність зосередити пріоритети політики на нових термінах захищеності і стабілізації, переговори були переключені на програму Stand-by, розраховану на 18 місяців”, – зазначив представник Фонду.
Він уточнив, що місія МВФ зараз “перебуває в тісному контакті” з Києвом у віртуальному режимі і “обговорює політику, яка могла б бути підтримана програмою Stand-by замість EFF”. Це, за його словами, “забезпечило б підтримку платіжного балансу (України – Ред.) з метою посилення реакції влади” на наслідки пандемії для економіки та охорони здоров’я.
Як повідомляв Укрінформ, в грудні минулого року МВФ досяг домовленості з українським керівництвом щодо політики для нової програми розширеного фінансування (EFF) на загальну суму $5,5 млрд. При цьому було підкреслено, що Україна повинна виконати попередні умови. Це стосувалося, зокрема, зміцнення верховенства права, боротьби з корупцією, посилення конкурентного середовища, відкритості ринків, зменшення ролі олігархів, продовження розсудливої фіскальної політики з метою забезпечення сталого розвитку в середньостроковій перспективі, а також незалежності та фінансової стабільності Центробанку.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас