НАБУ підозрює двох осіб в розтраті 25 мільйонів СхідГЗК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ підозрює двох осіб в розтраті 25 мільйонів СхідГЗК

Фондовий ринок
343
Детективи Національного бюро завершили розслідування стосовно двох осіб за підозрою в розтраті 25,4 мільйона гривень державного підприємства “Східний гірничо-збагачувальний комбінат”.
Про це повідомляє прес-служба НАБУ.
Йдеться про екс-заступника генерального директора із забезпечення виробництва ДП “СхідГЗК” і директора ТОВ “Торговий дім “Еко-Сервіс”.
Слідство встановило, що в період з лютого по травень 2015 року екс-керівник “СхідГЗК” уклав з директором “Торговий дім “Еко-Сервіс” додаткові угоди до договору на закупівлю мінералів (сірки) для потреб держпідприємства, якими незаконно збільшили ціни на 31%, а в подальшому – на 57%.
При цьому вартість закупівлі сірки зростала поетапно, оскільки в процесі продажу кожного разу задіювали не менше трьох компаній-посередниць.
В результаті цієї схеми державному підприємству завдано збитків на 24,5 млн грн.
На підставі матеріалів, зібраних детективами в ході досудового розслідування, Національне бюро домоглося анулювання угод із закупівлі “СхідГЗК” сірки за завищеними цінами.
В рамках розслідування за клопотанням детективів Національного бюро і прокурорів САП накладено арешт і передано в управління АРМА належні одному з підозрюваних корпоративні права товариства вартістю понад 11 млн грн.
Розслідування в рамках цього кримінального провадження детективи НАБУ почали в березні 2018 року.
Восени 2019 року екс-директору “СхідГЗК” і керівнику “Торговий дім “Еко-Сервіс” повідомили про підозру. Оскільки їхнє місцезнаходження не встановлено, підозрюваних оголосили в розшук.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас