Повернути гроші за відпочинок: нова схема шахраїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повернути гроші за відпочинок: нова схема шахраїв

Кримінал
944
В інтернеті зростає кількість “помічників”, які за відсоток від вартості обіцяють врятувати гроші, витрачені на відпочинок, який скасували через карантин. Звісно, за добрих турагентів видають себе шахраї, які вирішили заробити на чужих неприємностях.
“Щоб було правдоподібніше, пропонують: ми вам повернемо, не сто відсотків, а дев’яносто п’ять. Але ви нам авансом за наші послуги заплатіть ось стільки-то. Як тільки ви зв’язуєтеся, і у вас просять передоплату – це шахрайство”, – розповідає експерт з кібербезпеки Олександр Карпов.
Ще взимку Сергій Ніжельський купив дорогу путівку в Єгипет. Мав летіти на початку квітня, але не склалося.
“Я вже було попрощався з грошима, але десь на другий тиждень ізоляції мені подзвонили, і запропонували за 20% повернути повну вартість путівки. Хлопці знали і дату, і час вильоту, тобто всі деталі нашого відпочинку. Ну і я погодився”, – розповідає жертва шахраїв.
Обійшлася така послуга Сергію в п’ять тисяч гривень. За цю кругленьку суму чоловікові обіцяли повернути витрачені на відпочинок кровні всього за три дні. Втім, гроші не повернули навіть за тиждень.
“Я їм передзвонив, і звичайно ж, телефони були поза зоною. Почав штормити потім туроператора, а вони про це не знають – ні сном, ні духом. Коротше, зрозумів що це просто обман. Коли в інтернеті натрапив на таких же, як і я, зрозумів що вони попалися на такий самий прийом”, – каже Сергій.
На практиці кошти дійсно можна повернути, втім, триває така процедура як мінімум від одного до трьох місяців. Та ще й туроператор відмовляється до останнього.
“Грошові кошти не повертають. Тобто кошти в особистому кабінеті кожного турагента висять, вони нікуди не йдуть, ніхто їх не забирає. Оператори в зв’язку зі нинішньою ситуацією – карантинними умовами – переносять тури на більш пізні дати вильоту”, – пояснює власниця турфірми.
Тому, якщо раптом вам швидко пропонують врятувати гроші, віддані за зірваний відпочинок, будьте впевнені, що це шахраї.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас