АМКУ відкриє справу проти "Епіцентру" і "Нової лінії" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ відкриє справу проти "Епіцентру" і "Нової лінії"

Фондовий ринок
754
Антимонопольний комітет після отримання копій протоколів Нацполіції за фактом торгівлі забороненими товарами в період дії карантинних заходів у мережах “Епіцентр” та “Нова лінія” (належать Герегам) відкриє проти них справу.
Про це ЕП повідомив глава Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький.
“Обурення громадян з приводу роботи деяких мереж під час карантину природно. Ми всі хочемо справедливості. А з точки зору антимонопольного законодавства робота “Епіцентру” і “Нової лінії” під час карантину є отриманням неправомірної вигоди над конкурентами”, – підкреслив він.
“Недотримання вищевказаними мережами загальнонаціональних обмежувальних заходів, спрямованих на запобігання поширенню на території України COVID-19, могли поставити ці магазини в більш вигідне становище відносно інших суб’єктів господарювання, які здійснюють подібне торгове і побутове обслуговування населення, але дотримувалися умов карантину”, – пояснив Хмельницький.
В АМКУ додали, що Нацполіція склала протоколи за ст. 44-3 КпАП, які зафіксували факти торгівлі забороненими товарами в період дії карантинних заходів в зазначених мережах.
“У найближчі дні чекаємо копії протоколів на порушників від Національної поліції. Після їх отримання відкриваємо справу.
У разі, якщо дослідження Київського ТВ АМКУ підтвердить факти порушення конкурентного законодавства компаніями “Епіцентр”, “Нова лінія” або будь-якими іншими порушниками, на них буде накладено штраф у розмірі до 5% від доходу за 2019 рік”, – заявив Хмельницький.
За його словами, подібна ситуація зафіксована і з окремими відомими київськими ресторанами.
“Збираємо матеріали і зважуємо можливості правозастосування. І перевіримо будь-які інші компанії, якщо матимемо підстави вважати, що вони зробили аналогічні порушення”, – додали в АМКУ.
Пізніше компанія “Епіцентр” прокоментувала для Finance.ua ситуацію:
Компаніє запевняє, що станом сьогодні до ТОВ «Епіцентр К» не надходило запитів про надання інформації від Антимонопольного комітету України.
А у разі надходження офіційних запитів, ТОВ «Епіцентр К» готове співпрацювати з АМКУ та всіма його територіальними відділеннями та сприяти об‘єктивному дослідженню стану конкуренції на ринку торгівлі непродовольчими товарами.
Зі свого боку компанія підкреслює, що не вчиняла жодних порушень конкуренції на ринку торгівлі непродовольчими товарами та працює у повній відповідності до законодавства України та з дотримання всіх актів Кабінету Міністрів України, ухвалених під час дії карантину в Україні.
“Вважаємо, що чесна та прозора конкуренція на ринку непродовольчих товарів — запорука своєчасного постачання якісних товарів населенню. Окрім того, «Епіцентр» є мережею збуту товарів для багатьох компаній — представників малого та середнього бізнесу, які мають власне виробництво та магазини, але паралельно реалізовують свій товар також й в нашій мережі”, – відмітили в компанії.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас