Китай успішно запустив пілотований космічний корабель (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай успішно запустив пілотований космічний корабель (фото, відео)

Світ
2437
Нова велика китайська ракета-носій Long March-5B здійснила свій перший політ у вівторок, відправивши пробну версію китайського пілотованого космічного корабля нового покоління і капсулу повернення вантажу для випробувань в космос. Успішний політ відкрив “третій етап” пілотованої космічної програми Китаю, яка полягає в будівництві космічної станції, повідомляє китайське пілотоване космічне агентство (CMSA).
Приблизно через 488 секунд після старту експериментальний пілотований космічний корабель без екіпажу разом з випробувальною версією капсули повернення вантажу відокремився від ракети і вийшов на заплановану орбіту, повідомляє CMSA. Long March-5B, спеціально розроблений для китайської пілотованої космічної програми, буде в основному використовуватися для запуску модулів космічної станції.
Китай успішно запустив пілотований космічний корабель (фото, відео)
Ракета-носій Long March-5B допоможе розширити аерокосмічну діяльність в Китаї, сказав Ван Сяоцзюнь, голова Китайської академії технології ракет-носіїв при китайській аерокосмічній науково-технічній корпорації (CASC). Модифікована на базі “Довгого березня-5”, нова велика ракета має загальну довжину близько 53,7 метра, висоту, що дорівнює 18-поверховій будівлі, і має основний ступінь діаметром 5 метрів і чотири – по 3,35 метра, підсилювачі діаметра, а також обтічник діаметром 20,5 метра і довжиною 5,2 метра.
У ракеті використовуються екологічно чисті пропеленти, в тому числі рідкий кисень, рідкий водень і гас. Вона має злітну масу близько 849 тонн і здатна відправляти більш ніж 22 тонн корисного вантажу, еквівалентного вазі більш ніж 10 автомобілів, на низьку навколоземну орбіту, що наразі є найбільшою вантажопідйомністю на низькій навколоземній орбіті серед китайських ракет. Наступним кроком є збірка й експлуатація постійної пілотованої космічної станції.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас