Міжбанк: попит на валюту зіграє проти гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: попит на валюту зіграє проти гривні

Валюта
1749
Середа продовжить поступово збільшувати обсяги операцій на валютному ринку. Статистика торгів за нашими розрахунками складе до $280 млн при здійсненні до 540-640 угод. Справа в тому, що настає активна фаза операцій “дочок” нерезидентів з купівлі валюти під репатріацію дивідендів, і вчора для чиновників Мінфіну пройшов досить вдало аукціон з продажу ОВДП (продали тримісячних облігацій на 10 млрд гривень).
І хоча там основними гравцями виступили держбанки, за нашою інформацією, іноземці теж взяли в ньому участь. Особливих продажів валюти під сьогоднішні розрахунки за ОВДП від них очікувати не варто, але певні обсяги валюти вже виходили з учорашнього дня і продовжаться і сьогодні.
Але основну погоду на торгах в середу будуть робити ситуативні завдання великих гравців і Нацбанк. Вчора регулятор не виходив на торги і за нагоди він був би не проти сьогодні це зробити хоча б в межах чергових $20 млн. А ось з поведінкою великих гравців стало складніше. Ціни на нафту почали зростати, і частина наших імпортерів енергоносіїв може активізувати свої валютні проплати, побоюючись подальшого зростання цін. Це додасть попиту на валюту на міжбанку і в поєднанні з купівлями “дочок” нерезидентів під виведення дивідендів – зіграє проти гривні. А у великих експортерів ще є гривня від відшкодувань ПДВ в кінці квітня, і тому дешево валюту вони продавати не захочуть, а поки що будуть витрачати наявну у них гривню. Це теж працює проти нацвалюти на міжбанку.
За нашими прогнозами, коридор по долару 6 травня на міжбанку буде перебувати в межах 26,90-27,15 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 26,94 / 26,96
Євро – 29,29 / 29,32
Російський рубль – 0,3647 / 0,3652
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-канале Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас