Мінфін США позичить рекордні $3 трлн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США позичить рекордні $3 трлн

Світ
998
Міністерство фінансів США протягом цього кварталу, який триватиме до 30 червня, планує позичити рекордні $2,99 трлн. Гроші підуть на покриття витрат, пов’язаних з пандемією COVID-19. Під час кризи 2008 року квартальні запозичення США в липні-вересні склали $530 млрд. Упродовж усього минулого року США позичили на ринку облігацій $1,28 трлн.
У Мінфіні пояснили, що запозичення необхідні для фінансування ініціатив щодо підтримки працівників та бізнесу за допомогою прямих платежів і захисту зарплат, передає AP.
Комітет з відкритих ринків ФРС США залишив процентну ставку за федеральними кредитними коштами незмінною — протягом березня її вже було знижено до 0–0,25% річних.
Економічна криза призвела до стрімкого зниження економічної активності й викликала стрімке скорочення робочих місць. ФРС у березні двічі переглядала скорочення ключових ставок. Крім того, офіційні особи оголосили про 10 окремих програм, спрямованих на забезпечення ліквідності ринку та отримання кредитів підприємствами і споживачами, яких вони потребують. Деякі з цих програм ще не реалізовано.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас