Нафта дорожчає на тлі сподівань на відновлення попиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на тлі сподівань на відновлення попиту

Енергетика
457
Ціни на нафту впевнено зростають під час торгів у вівторок на тлі сподівань на відновлення попиту, коли будуть зняті обмеження, введені у зв’язку з пандемією коронавірусу.
Підтримку котируванням також надали дані компанії Genscape, яка повідомила про зростання запасів нафти на терміналі в американському Кушингу, де зберігається торгована на NYMEX нафта, на 1,8 млн барелів. Якщо офіційні дані в середу покажуть аналогічне значення, це буде найменший приріст з середини березня, пише Bloomberg.
Вартість липневих ф’ючерсів на нафту Brent на Лондонській біржі ICE Futures до 8:34 КЧ становить $28,26 за барель, що на $1,06 (3,9%) вище від ціни на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок, 4 травня, липневі ф’ючерси подорожчали на $0,76 (2,9%), до $27,2 за барель.
Ф’ючерс на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу зріс в ціні на $1,23 (6,03%) – до $21,62 за барель. До закриття попередніх торгів ціна контракту склала $20,39 за барель, піднявшись на $0,61 (3,1%).
Поліпшенню настроїв також сприяють ознаки того, що падіння попиту на ряді ринків могло досягти дна, проте для усунення надлишку пропозиції буде потрібний певний час. Відновлення споживання нафти також, ймовірно, буде дуже поступовим, при цьому напруженість між США і Китаєм може ускладнити цей процес.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас