Петрашко пояснив, за яких умов в Україні можливе економічне зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Петрашко пояснив, за яких умов в Україні можливе економічне зростання

Казна та Політика
556
В Україні потрібно видавати підприємцям кредити мінімум на 400 млрд грн на рік, тільки тоді буде зростання економіки від 8 до 10%.
Про шляхи підтримки малого та середнього бізнесу в умовах виходу з економічної кризи розповів міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.
“Економічні реформи робляться простими речами – це доступ і кредитування. Тобто, кожен підприємець повинен мати доступ до кредитування. Українська система повинна видавати підприємцям на рік хоча б на 400 млрд грн, щоб було зростання на 8% – це економіка. Якщо не буде кредитування, зростати економіка 8% або 10% не буде”, – заявив Петрашко.
Він розповів, що серед кроків підтримки малого та середнього бізнесу передбачений варіант кредитування 5-7-9 для тих підприємців, які вже мають кредити в банку.
“Питання фінансування, зміна програми 5-7-9, яка вже запрацювала. Не щодо нових кредитів, а щодо тих підприємців, які вже мають кредити в банках і які, звернувшись в банки, зможуть один рік не платити взагалі відсотки. За них платитиме держава, тобто вони платитимуть взагалі нуль. Ця програма розрахована на портфель десь 35 млрд грн”, – підкреслив міністр.
Наступна програма на розгляді уряду – програма “Нові гроші”. За словами чиновника, програма буде швидко імплементована і надасть можливість швидко брати нові кредитні ресурси.
“Окрема увага системі Прозорро. У нас дивна система, коли 660 млрд грн замовлень, які йдуть через Прозорро, в тому числі на державні закупівлі, і немає жодної пріоритетності для українських підприємців”, – звернув увагу Петрашко і запевнив, що ця важлива програма буде дуже швидко імплементована.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас