Нафта дешевшає на побоюваннях відновлення торговельної війни США-КНР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на побоюваннях відновлення торговельної війни США-КНР

Фондовий ринок
648
Ціни на нафту опускаються в понеділок на інформації про те, що США розглядають можливість підвищення мит на китайські товари як один із заходів притягнення КНР до відповідальності за несвоєчасне інформування світової громадськості про появу коронавірусної інфекції COVID-19.
Вартість липневих ф’ючерсів на нафту Brent на Лондонській біржі ICE Futures до 8:50 КЧ становить $25,97 за барель, що на $0,47 (1,78%) нижче від ціни на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у п’ятницю, 1 травня, липневі ф’ючерси подешевшали на $0,04 (0,15%), до $26,44 за барель.
Ф’ючерс на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу знизився в ціні на $1,4 (7,08%) – до $18,38 за барель. До закриття попередніх торгів ціна контракту склала $19,78 за барель, піднявшись на $0,94 (5%).
Президент США Дональд Трамп заявив в ефірі телеканалу Fox News у неділю, що Китай, на його думку, “зробив помилку”, намагаючись приховати поширення коронавірусу. Він зазначив, що введення мит є “важливим інструментом” в переговорах з КНР.
Тим часом, держсекретар США Майкл Помпео в минулі вихідні заявив, що у Вашингтоні мають у своєму розпорядженні достатню кількість свідчень того, що коронавірус почав поширюватися світом з лабораторії в китайському Ухані.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас