Скандинавська SAS скоротить 5000 працівників через падіння попиту на перельоти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скандинавська SAS скоротить 5000 працівників через падіння попиту на перельоти

Фондовий ринок
396
Скандинавська авіакомпанія SAS оголосила про намір скоротити до 5000 співробітників, щоб перелаштувати свою роботу в умовах скороченого попиту.
Звільнення пройдуть у всіх трьох країнах, в яких базується авіаперевізник. Близько 1900 співробітників планують скоротити в Швеції, 1700 – в Данії, 1300 – в Норвегії.
«Спалах коронавірусу COVID-19 призвів до скорочення більшої частини попиту на авіаподорожі, тим самим порушивши комерційну основу роботи авіакомпаній. Беручи до уваги нинішні обмеження, SAS планує виконувати тільки обмежену кількість рейсів у важливий для економіки підприємства літній сезон», – ідеться в заяві авіаперевізника.
Авіакомпанія очікує, що будуть потрібні роки перед тим, як попит на перельоти повернеться на докризовий рівень.
SAS має намір співпрацювати з профспілками та іншими причетними сторонами, щоб знайти рішення, що дозволяє зменшити кількість втрачених робочих місць.
В даний час авіакомпанія виконує тільки обмежену кількість внутрішніх рейсів у Норвегії і Швеції.
Раніше інший великий авіаперевізник Скандинавії – Norwegian – оголосив про банкрутство дочірніх підприємств в Швеції і Данії. Також авіакомпанія частково відмовилася від послуг інших подібних підприємств. В результаті роботу втратили близько 4700 членів екіпажів Norwegian.
За матеріалами:
Avianews.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас