Міжбанк: ринок залишиться залежним від великих гравців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: ринок залишиться залежним від великих гравців

Валюта
569
Четвер на валютному ринку пройде досить активно в першій половині дня і активність клієнтів після обіду буде швидко затухати.
Основна причина – кінець місяця і майбутні триденні вихідні. Клієнти будуть дуже активно закривати свої угоди, пов’язані із завершенням звітного періоду. Тому в першій половині дня вони зроблять основну частину операцій і особливого часу торгуватися за курсом ні у продавців, ні у покупців не буде. Після 14:00 бізнес і самі банки вже будуть тільки “рихтувати” свої операції з валютою на звітну дату. Банкам треба виходити на фінансовий результат з торгівлі валютою за місяць з урахуванням нормативів з власної валютної позиції і після 15 години – їхні угоди з власною валютою вже будуть основними на міжбанку.
Частково на поведінку міжбанку вплине і продовження періоду виплат відшкодувань ПДВ експортерам, але враховуючи, що основна частина таких ресурсів приходить від Держказначейства лише до вечора – особливо зіграти сьогоднішні суми відшкодувань вже не зможуть, а ось вчорашні надходження гривні вже зіграють.
За нашими розрахунками коридор по долару 30 квітня на міжбанку буде перебувати в межах 26,90-27,20 гривень при проведенні операцій на суму до $170-210 млн при здійсненні до 480 угод.
Ринок залишиться залежним від ситуативних завдань великих гравців перед завершенням місяця, а також можливих інтервенцій НБУ.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,93 / 26,96
євро – 29,25 / 29,27
російський рубль – 0,3668 / 0,3675
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас