Депутат назвав вартість гектару землі після запуску ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат назвав вартість гектару землі після запуску ринку

Аграрний ринок
4160
Після запуску ринку сільськогосподарської землі 1 липня 2021 року вартість одного гектару може скласти 2 тисячі доларів.
Про це повідомив співавтор закону про ринок землі депутат Микола Сольський в інтерв’ю «Економічній правді».
За його словами, через запровадження низки обмежень у ринку сільськогосподарських земель, зокрема заборони на купівлю землі юридичними особами та іноземцями, ціна гектару після відкриття ринку може бути нижчою.
«За такої моделі ринку 1 га коштуватиме 2 тисячі доларів замість 4-5 тисяч доларів, якби юридичні особи були повноцінними учасниками ринку», — повідомив Сольський.
Він зазначив, що поетапність запровадження ринку землі в Україні несе ризики того, що ті люди та компанії, які наразі землю орендують, куплять землю дешевше, а власники землі отримають менше грошей.

Довідка Finance.ua:

  • 28 квітня закон про ринок земл сільськогосподарського призначення підписав Президент Володимир Зеленський.
  • Закон про ринок землі передбачає, що купувати та продавати сільськогосподарську землю дозволять з 1 липня 2021 року і лише фізичним особам в обсязі до 100 гектарів. З 1 січня 2024 року таку можливість отримають також юридичні особи, власниками яких є українці. Вони зможуть купувати до 10 тисяч гектарів землі.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас