Експерт повідомила, чи будуть забудовники підвищувати ціни на нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт повідомила, чи будуть забудовники підвищувати ціни на нерухомість

Особисті фінанси
7327
До липня більшість забудовників намагатимуться стримувати ціни. Таку думку висловила директор з маркетингу багатофункціонального житлового комплексу POLARIS Home & Plaza Анжеліка Саакян.
Про це повідомляє 100realty.u.
За її словами, наразі, попри девальвацію гривні, більшість компаній зацікавлені в тому, щоб ціна для покупців була прийнятною.
«Я вважаю, що в умовах, що склалися, перегляд цін не буде відповідати купівельним очікуванням. Існуючі ціни були встановлені ще в січні 2019 року, в них був закладений курс в 27-28 грн за долар. Тому зараз немає видимих ​​причин міняти цінники, мотивуючи цей крок девальвацією гривні», – розповіла Анжеліка Саакян.
Що роблять забудовники. Починаючи з другої половини березня, деякі компанії впровадили спеціальні акції з фіксування курсу долара на позначці від 24,8 до 25,5 грн, щоб по максимуму залучити потенційних покупців, що зберігають свої заощадження в національній валюті.
При цьому експерт вважає, що про ефективність подібних акцій можна буде судити вже після закінчення карантину або його істотного ослаблення, коли покупець повернеться на ринок.

Довідка Finance.ua:

  • Найактивнішим, судячи з аналітики порталу DOM.RIA., на ринку вторинної нерухомості став 5-й тиждень карантину. Кількість дзвінків продавцям зросла на 15,7%, кількість покупців – на 0,39%, кількість переглядів нерухомості – на 13,5%. Ринок новобудов також показує зростання активності покупців – кількість покупців збільшилася на 7,61%.
  • У період карантину серед українців зріс інтерес до довгострокової оренди приватних будинків. Якщо в карантин з усіх користувачів порталу тільки 3,9% цікавилися орендою будинків, то зараз частка таких користувачів зросла до 8,9%. А ось ринок довгострокової оренди квартир в три рази нижчий, ніж на початку року.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас