Ілон Маск представив технологію, яка зробить супутники Starlink непомітними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск представив технологію, яка зробить супутники Starlink непомітними

Технології&Авто
5423
Засновник і генеральний директор SpaceX Ілон Маск представив більш детальну інформацію про новий план, згідно з яким компанія повинна пом’якшити вплив їхнього сузір’я супутників Starlink на спостереження нічного неба. Спочатку Маск оголосив у Твіттері про намір створити «сонцезахисний козирок», щоб знизити видимість сузір’я.
Тепер Space News повідомляє про новий підхід в цьому напрямку: SpaceX «VisorSat» буде використовувати спеціальні сонцезахисні козирки, щоб блокувати сонячне світло, відбите від антен на супутниках, заважаючи їм відбивати його назад на Землю, тому вони матимуть вигляд яскравих вогнів у нічному небі.
Це нове апаратне доповнення до майбутніх супутників Starlink буде доповнювати інші заходи, включаючи використання нового методу для зміни орієнтації супутників, коли вони піднімаються на свої цільові орбіти після запуску, що є періодом, протягом якого вони особливо помітні. Загальна мета, згідно із заявами Маска, полягає в тому, щоб «зробити супутники невидимими неозброєним оком протягом тижня і мінімізувати їх вплив на астрономію», з особливим наголосом на те, щоб будь-який вплив, який чинить сузір’я, не перешкоджало можливості вчених і дослідників робити нові відкриття.
Перший тест SpaceX зі зменшення видимості його сузір’я Starlink був сфокусований на використанні затемнення для покриття поверхонь, що відбивають, і хоча це виявилося мало фективним в ранніх випробуваннях, Маск каже, що альтернатива у вигляді VisorSat буде більш ефективною, значно знижуючи яскравість супутників, замість того, щоб просто зменшити їх число.
Наразі SpaceX має намір протестувати систему VisorSat під час наступного запуску Starlink, який відбувається з частотою приблизно один раз на місяць до кінця 2020 року. Однак система має певні технічні труднощі в реалізації, позаяк додано абсолютно новий елемент, який повинен розширюватися під час польоту, щоб блокувати світло, що надходить. Компанія також зосередилася на використанні матеріалів, які є радіопрозорими для сигналів, тому вони не впливають на основну задачу Starlink, яка полягає в забезпеченні широкосмугової пропускної здатності з низькою затримкою для клієнтів на місцях.
Якщо це спрацює, майбутній космічний корабель Starlink буде оснащений VisorSat, і Маск зазначає, що існуючі супутники на орбіті матимуть відносно короткий термін служби. Це означає, що вони будуть використовуватися тільки 3-4 рази за кілька років до того, як будуть виведені з ладу, після чого будуть замінені оптично поліпшеними версіями.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас