Geely запустить у космос супутники для управління безпілотниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Geely запустить у космос супутники для управління безпілотниками

Технології&Авто
457
Китайський концерн Geely оголосив про створення низькообрітальних супутників для хмарної системи OmniCloud, яку будуть використовувати безпілотні автомобілі марки. З їх допомогою визначення місця розташування автономних машин покращиться до одного сантиметра.
Два перші супутники запустять на навколоземну орбіту в другій половині 2020 року. Цим займається підрозділ GeeSpace, утворений два роки тому. До 2025 року на заводі в Тайчжоу щорічно будуть виробляти 500 супутників, в тому числі для сторонніх компаній.
За допомогою штучного інтелекту платформа OmniCloud контролюватиме роботу фірмових онлайн-сервісів. Це дозволить налаштувати взаємозв’язок безпілотників з об’єктами дорожньої інфраструктури та забезпечити зовнішнє управління і обслуговування комерційних машин, наприклад, з каршерінгу.
Раніше в концерні Geely почали підготовку до серійного виробництва літаючих автомобілів, створених американським стартапом Terrafugia. У розробці перебуває модель TF-X, яка зможе пролетіти 800 кілометрів на швидкості до 320 км/год. Однак злітати їй дозволено тільки з аеропортів. У серію Terrafugia піде в кінці 2020 року.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас