British Airways звільнить 12 тисяч осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

British Airways звільнить 12 тисяч осіб

Фондовий ринок
546
Найбільший авіаперевізник Сполученого Королівства British Airways має намір скоротити близько 12 тис. робочих місць через те, що економічне відновлення триватиме кілька років.
«За останні кілька тижнів перспективи для авіаційної галузі ще більше погіршилися. Відновлення попиту пасажирів до рівня 2019 року займе кілька років, і ми повинні вжити заходів зараз», — заявив у листі до персоналу Алекс Круз, голова та виконавчий директор British Airways.
У зв’язку з цим компанія запустила програму реструктуризації та резервування.
Авіакомпанія вже звільнила 22 626 співробітників, скориставшись схемою уряду Великої Британії щодо виплати до 80% заробітної плати працівникам, які втратили роботу через економічну кризу.
«Ми не можемо очікувати, що платник податків нескінченно компенсуватиме зарплату. Будь-які гроші, які ми запозичуємо зараз, будуть тільки короткостроковими і не вирішать довгострокових проблем, з якими ми зіткнемося», — підкреслив Круз.
Упродовж останніх місяців світова авіаційна індустрія практично зупинилася, оскільки країни в усьому світі заблокували поїздки та перельоти.
Тільки в березні авіакомпанії по всьому світу отримали кредити на загальну суму щонайменше $17 млрд. Найбільший європейський авіаконцерн Lufthansa заявив про скасування 7,1 тис. рейсів у березні.
Виручка авіакомпаній через кризу, пов’язану з COVID-19, у 2020 році, як порівняти з показником 2019 року, знизиться на 55%, або на $314 млрд.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас