Міжбанк: середа спрацює на зміцнення гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: середа спрацює на зміцнення гривні

Валюта
1090
Середа буде активним днем ​​на міжбанку.
По-перше – будуть здійснюватися розрахунки по вчорашньому аукціону Мінфіну з ОВДП. Загальна сума проданих паперів чимала – 9,8 млрд гривень в еквіваленті (в тому числі на $164,2 млн – валютних облігацій). І хоча за нашими відомостями, певна частина купівлі – це перевкладання в нові папери раніше погашених сум – в кінцевому підсумку вкладення нових ресурсів теж будуть. Це позначиться на валютному ринку в тій частині операцій, які будуть пов’язані з угодами з купівлі ОВДП нерезидентами. І це позитив для міжбанку.
По-друге – все те ж продовження періоду виплат сум відшкодувань ПДВ. Експортери все ще отримують гривню від держави і намагаються тягнути з продажем валюти по максимуму. Але ті, хто поки не отримав відшкодувань – змушені активно продавати валютну виручку, що теж працює на зміцнення гривні.
По-третє – завтра закінчення місяця і попереду три вихідні. Клієнти будуть сьогодні поспішати закрити свої розрахунки по місяцю, щоб не залишати все на останній день. Це активізує ринок і збільшить обсяги операцій на торгах, за нашими розрахунками, до $280-300 млн при здійсненні до 550-680 угод.
Як завжди – НБУ вийде на міжбанк з інтервенцією по викупу долара, якщо виникне його ситуативний надлишок, як він робить вже два дні поспіль. І цим утримає його котирування від істотного просідання нижче позначки в 27 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 27,00 / 27,03
євро – 29,27 / 29,30
російський рубль – 0,3645 / 0,3652
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас