Угорщина оштрафувала Booking майже на €7 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угорщина оштрафувала Booking майже на €7 млн

Фондовий ринок
930
В Угорщині антимонопольний регулятор GVH оштрафував компанію Booking.com, яка надає послуги оператора онлайн бронювання, на 2,5 мільярда форинтів (близько 6,9 мільйона євро).
Про це повідомляє Reuters у середу, 29 квітня.
“Booking.com B. V. веде недобросовісну ділову практику, вводячи в оману рекламними оголошеннями, які стверджують про безкоштовне скасування бронювання деяких номерів, а також створюючи агресивний психологічний тиск, щоб полегшити більш швидке бронювання”, – заявили в GVH.
Також GVH додає, що при встановленні штрафу він враховував комісійний дохід нідерландської компанії з угорського ринку після розслідування діяльності веб-сайту, запущеного в 2018 році.
Своєю чергою, в Booking.com кажуть, що компанія розчарована цим рішенням угорського антимонопольного органу.
“Все на нашому веб-сайті, включаючи те, як ми показуємо ціни і платіжну політику, а також доступність і популярність конкретних об’єктів нерухомості, серед інших функцій, що мають відношення до досвіду бронювання клієнтів, призначене для того, щоб допомогти клієнтам”, – підкреслив представник Booking.com.
GVH прийшов до висновку, що безкоштовний варіант скасування бронювання був доступний тільки для обмеженого кола бронювань, і клієнти також платили гроші за цей варіант, оскільки Booking.com вмонтував його в ціни на житло.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас