Як змінювався попит на техніку та електроніку під час карантину (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як змінювався попит на техніку та електроніку під час карантину (інфографіка)

Особисті фінанси
2736
Через впроваджені обмеження та зачинення фізичних магазинів техніки, традиційні продажі електроніки скоротилися на 54%, натомість купівля її через онлайн зросла на 20%.
Про це свідчить дослідження GfK Ukraine про роздрібний ринок побутової техніки та електроніки в Україні, що проводилось у період 16 березня – 12 квітня.
Як змінювався попит на ринку електроніки під час карантину:
  • у перший тиждень ізоляції незначна позитивна динаміка збереглася на ринку ноутбуків, оскільки споживачам потрібно було облаштувати домашні робочі місця;
  • 7% зростання у натуральному вираженні показали продажі морозильних камер. Споживачі, вочевидь, остерігалися обмежень пересування і, як наслідок, потребували тривалого зберігання продуктів;
  • частка онлайн-продажів зростає до 60%, а суттєвий розрив між темпами зростання традиційних та інтернет-продажів надалі зберігається. Невизначеність прогнозів спонукає українців і надалі відкладати чи суттєво обмежувати покупки техніки;
  • у перші тижні карантинних обмежень суттєво зменшилися продажі на ринку телекомунікацій: продажі смартфонів скоротилися на 50% у грошовому вираженні.
Як змінювався попит на техніку та електроніку під час карантину (інфографіка)
“Після стрімкого падіння продажів під час перших тижнів карантину ринок побутової техніки та електроніки відновив позитивні темпи зростання, додавши 8% у грошовому вираженні. Така динаміка свідчить про те, що українці певною мірою адаптувалися до змін”, – зазначають у дослідженні.
Наразі споживачі прагнуть до налагодження комфортного та приємного перебування в ізоляції та до проведення часу з користю: прибирання, приготування їжі. Зросли і продажі категорій, спрямованих на забезпечення комфорту та розваг: телевізорів, планшетів, смартфонів.
До речі, отримати кілька тисяч гривень за 10-20 хвилин собі на карту цілком реально. Для цього достатньо скористатися сервісом Finance.ua.

Отримати гроші швидко 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас