СБУ викрила розкрадання в ЗСУ на угоді в 33 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ викрила розкрадання в ЗСУ на угоді в 33 млн гривень

Кримінал
409
Служба безпеки України викрила розкрадання коштів, виділених для потреб Збройних сил України.
Про це повідомляє пресслужба СБУ.
Протягом 2015-2017 років між Міністерством оборони України, в особі керівника одного з центральних управлінь Збройних Сил України у Києві, та комерційною структурою Кривого Рогу було укладено низку договорів. Комерсантам була надана «протекція» у межах угод на постачання МО мастильних засобів на загальну суму понад 33 мільйони гривень, що виготовляються підрядником за власними технічними умовами.
Правоохоронці задокументували, що комерсанти поставили до Збройних Сил України мастильні матеріали суттєво нижчої категорії якості, ніж вказано в умовах закупівлі, й відповідно значно дешевші.
Незважаючи на невідповідність умовам якості продукції, постачальники внесли до офіційної документації завідомо неправдиві відомості про реальну вартість матеріалів.
Встановлено, що тільки у межах виконання однієї із угод комерсанти завдали державним інтересам збитки у розмірі більш ніж 1 мільйон гривень, що підтверджено відповідними експертизами.
За даним фактом керівнику одного з центральних управлінь ЗСУ в Києві, який уклав цю угоду, повідомлено про підозру у ч. 2. ст 364 (зловживання владою або службовим становищем). Керівнику комерційної структури підозру повідомили ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас