За оптимістичним прогнозом світова економіка скоротиться на 4% через коронавірус - Bloomberg Economics — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За оптимістичним прогнозом світова економіка скоротиться на 4% через коронавірус - Bloomberg Economics

Світ
471
Пандемія коронавірусу призведе до скорочення світової економіки на 4% в 2020 році, згідно з оцінкою Bloomberg Economics, яка припускає, що відновлення розпочнеться в другій половині 2020 року.
Аналітики переконані, що економіка «увійшла в падіння безпрецедентної швидкості та серйозності», а країни з розвинутою економікою зіштовхнулись з найнижчими показниками з часів Великої депресії.
«У порівнянні з очікуваннями на початку року, світове падіння складе понад $6 трлн», – пишуть автори прогнозу.
Те, що скорочення такого масштабу засновано на «оптимістичних прогнозах щодо спалаху та відновлення після нього», підкреслює проблему, з якою зіштовхнулись політики, які намагаються пом’якшити удар від пандемії. При такому сценарію ВВП США скоротиться на 6,4%, єврозони – на 8,1%; Японії – на 4%, а Китай зростатиме найповільнішими темпами за усю історію спостережень.
На відміну від азійської кризи 1997 року та глобального спаду в 2009 році, нинішній шок не викликаний фундаментальним економічним та фінансовим дисбалансом. Це означає, що країни, які мобілізували достатньо стимулів для компенсації втраченого доходу, можуть швидко відновитись, пишуть економісти.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас