Продажі нових автомобілів у 2020 році значно впадуть, - аналітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі нових автомобілів у 2020 році значно впадуть, - аналітики

Технології&Авто
776
У 2020 році обсяг продажів нових автомобілів по всьому світу впаде на 14% в порівнянні з показником 2019-го, припустили дослідники з компанії Canalys. Якщо в минулому році кількість проданих авто склала 81,6 млн одиниць, то в цьому очікується 69,8 млн од.
Вони констатували, що глобальна автомобільна промисловість постраждала через порушення в ланцюжку поставок, коли в Китаї з’явився коронавірус. Це призвело до того, що припинилося виробництво ключових компонентів.
COVID-19 був оголошений пандемією в середині березня. Це спричинило різні обмеження. Зупинилося виробництво, поширення і споживчий попит. Крім того, значно скоротилося використання автомобілів.
Навіть з урахуванням того, що можна купити новий автомобіль через інтернет, мало хто погоджувався зробити це без безпосереднього перегляду і проходження тест-драйву.
“У першому кварталі 2020 року на всіх основних ринках спостерігалося зниження продажів двозначними темпами”, – констатував головний аналітик автомобільного сектора Canalys Кріс Джонс. Відзначивши при цьому, що “другий квартал буде ще гіршим”, оскільки обмеження триватимуть деякий час. Тому в Canalys припустили, що продажі не перевищать показника 2017 року в найближчі роки.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас