У Мінфіні хочуть, аби правоохоронці розслідували діяльність ексголів податкової та митниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні хочуть, аби правоохоронці розслідували діяльність ексголів податкової та митниці

Казна та Політика
305
Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що наразі є достатньо підстав для того, аби діяльність колишнього голови Державної податкової служби Сергія Верланова та ексочільника Державної митної служби Максима Нефьодова розслідували правоохоронні органи.
Про це Марченко повідомив в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».
«Є достатньо підстав для розслідування їхньої діяльності правоохоронними органами», — заявив очільник Мінфіну, за поданням якого звільнили голів ДПС та ДМС.
Зокрема, Марченко вважає, що на колишнє керівництво податкової скаржився бізнес, адже воно затримувало терміни повернення ПДВ.
«З таким підходом люди просто втрачають бізнес. І це замість того, аби у такий складний період допомогти йому вижити», — заявив голова Мінфіну.
Щодо голови митниці, то Марченко заявив, що ДМС так і не запустила системи автоматичного сканування на прикордонних пунктах, а також «контрабанда нікуди не ділася».
Марченко заявив, що нове керівництво податкової та митниці призначать за спрощеною процедурою, а після завершення карантину проведуть повноцінні конкурси на ці посади.

Довідка Finance.ua:

  • На позачерговому засіданні 24 квітня Кабмін звільнив з посад очільника Державної митної служби Максима Нефьодова та голову Податкової служби Сергія Верланова. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що це зробили за поданням чинного міністра фінансів Сергія Марченка «у зв’язку зі зміною уряду». Шмигаль додав, що міністр фінансів має запропонувати наступників, «кандидатури є». Що це за кандидати, прем’єр не уточнив.
  • 24 квітня Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію, яка має розслідувати заяви колишнього міністра фінансів Ігоря Уманського про можливі корупційні дії посадових осіб Державної митної та податкової служб. Сергій Верланов повідомив, що звернувся до прокуратури із заявою на Уманського, адже вважає його висловлювання неправдивими.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас