Індексація пенсій: назвали категорію громадян, яким не світить прибавка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індексація пенсій: назвали категорію громадян, яким не світить прибавка

Особисті фінанси
152309
Вже з 1 травня 2020 року в Україні почалася індексація пенсій, однак деякі категорії громадян залишаться без надбавки. Про це повідомив економіст Віктор Скаршевський.
Так, за словами експерта, з 11,3 млн українських пенсіонерів індексація торкнеться тільки 8 млн громадян.
Нагадаємо, що відповідні підвищення передбачені постановою Кабінету Міністрів від 1 квітня 2020 р. № 251 „Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році”.
Варто зазначити, що в постанові Кабміну про винятки з індексації нічого не вказано, однак відповідно до закону про пенсійне забезпечення, під індексацію не підпадають різні “спецпенсії” – пенсії суддям, прокурорам та ін.
Також не варто розраховувати на збільшення виплат і пенсіонерам, в яких враховуються різного роду надбавки (наприклад, за вислугу років, пільговий стаж та інше). Мова йде про ситуації, коли розрахунковий (базовий) розмір пенсії нижче фактичного, який людина отримує на руки.
Для такої категорії громадян після індексації пенсія ніяк не зміниться.

h2. Довідка Finance.ua:

  • Пенсійний фонд України оприлюднив дані про середній розмір виплат різним категоріям пенсіонерів станом на 1 квітня 2020 року. Середній розмір виплати для 11,3 млн пенсіонерів склав 3170,14 гривень.
  • Підвищення пенсій в травні на 11% торкнеться не всіх українських пенсіонерів. В середньому вони повинні отримати на 260 гривень більше, ніж отримували до цього. Мінімальна надбавка складе 100 гривень.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас