Міжбанк: cтарт тижня буде непростим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: cтарт тижня буде непростим

Валюта
998
Останній тиждень квітня пройде досить напружено і цікаво на валютному ринку і понеділок не буде винятком. Ось основні чинники, які впливатимуть на поведінку ринку і курс:
1) Настання періоду виплат основних сум відшкодувань ПДВ. Експортери дуже сильно прив’язані до цих виплат і від швидкості і обсягів цих зарахувань від держави – буде повністю залежати їхня тактика на міжбанку. Поки вони змушені не притримувати на рахунках свої валютні надходження і відразу їх продавати для фінансування поточних гривневих витрат. Як тільки вони отримають ці кошти від Держказначейства – ситуація зміниться і пропозиція валюти на торгах скоротиться;
2) Наближення кінця місяця і триденних травневих вихідних (п’ятниця – неділя). Це впливає на ринок навіть в період карантину. Всі клієнти будуть поспішати закрити свої угоди до завершення звітного періоду, що позначиться на статистиці торгів. Ми очікуємо сьогодні обсяг операцій на міжбанку в межах $280-360 млн при здійсненні до 550-680 угод.
3) Завтрашній потенційний аукціон Мінфіну з розміщення ОВДП. На момент написання статті чиновники планують завтра продавати гривневі облігації на термін 98 і 210 днів, і доларові на 169 і 252 дні. Інтриг кілька: а) чи буде сам аукціон (минулі неодноразово скасовували); б) яку прибутковість за паперами будуть готові платити мінфінівці; в) які обсяги продадуть і головне – кому. 4) Якщо це будуть іноземці, то частково під ці угоди зайде валюта або вони оплатять тією гривнею, що у них вже є. Якщо місцеві покупці – то це буде перевкладення старих погашень держбанками, або все ж нові “живі” гроші в бюджет.
Спекулянти продовжать сьогодні роботу в форматі “в дві сторони”, гратимуть на різницях готівкового та безготівкового курсів, а також при сприятливому для них розвитку подій – постараються погойдати курс. НБУ з’явиться на торгах лише в разі надлишку пропозиції долара і своїми інтервенціями (при такому розкладі попиту і пропозиції на торгах) – підтримає курс. Якщо надлишку не буде – регулятор намагатиметься не втручатися в те, що відбувається на ринку.
За нашими розрахунками коридор по долару 27 квітня на міжбанку буде перебувати в межах 26,95-27,25 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 27,10 / 27,14
євро – 29,26 / 29,30
російський рубль – 0,3640 / 0,3648
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас