Бізнес не звільнятимуть від ЄСВ на період карантину: підтримають дешевими кредитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес не звільнятимуть від ЄСВ на період карантину: підтримають дешевими кредитами

Казна та Політика
12560
Міністерство фінансів України не розглядає можливості звільнення юридичних осіб від сплати Єдиного соціального внеску на період карантину.
Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко під час зустрічі з «Європейською бізнес-асоціацією».
За його словами, уряд підтримуватиме бізнес, надаючи йому дешеві кредити. Для цього там розширили програму кредитів «5-7-9», а також анонсували нові програми пільгових кредитів малому та середньому бізнесу.
«Водночас, пропозицію звільнити юридичних осіб від сплати ЄСВ на період карантину, яка лунала під час зустрічі, Міністерство не розглядатиме, аби не поглиблювати дефіцит пенсійного фонду», — повідомили у «ЄБА» за підсумками зустрічі з головою Мінфіну.
Марченко також додав, що наразі уряд, зокрема Мінекономіки та Мінсоцполітики, розробляють пакет допомоги по безробіттю. Її будуть виплачувати працівникам підприємств, які перебувають на простої.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів наступного тижня представить нову програму пільгових кредитів “Нові гроші”. Програма розрахована на людей, які повернулися з-за кордону, та тих, хто хоче утримати робочі місця в бізнесі.
  • Також Мінфін розширив програму Доступних кредитів 5-7-9%: підняли кредитний ліміт до 3 млн грн; розширили коло потенційних учасників; доповнили цілі, на які підприємці можуть використовувати позику за програмою: поповнення обігових коштів, розвиток, рефінансування старих кредитів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас