Робот Boston Dynamics Spot допомагає визначати пацієнтів з COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робот Boston Dynamics Spot допомагає визначати пацієнтів з COVID-19

Технології&Авто
480
Компанія Boston Dynamics заявила, що її чотириногий робот Spot вже використовується в одній з лікарень Бостона для надання допомоги при лікуванні хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19.
Починаючи з минулого тижня, лікарня Brigham And Women’s Hospital of Harvard University приступила до використання робота Spot для віддаленого сортування пацієнтів, підозрюваних на наявність COVID-19. Таким чином, робот використовується як машина телемедицини. З цією метою на корпусі Spot застосовується спеціальне кріплення для планшета iPad або дисплея аналогічного розміру, який буде використовуватися для відеоконференцій між медичними працівниками і пацієнтами. Також робот оснащений засобами для забезпечення двостороннього радіозв’язку.
Відзначається, що використання робота допомогло медсестринському персоналу скоротити час контакту з потенційно заразними пацієнтами. Тим самим знижується ризик захворювання на коронавірусну інфекцію медичним персоналом. Більш того, використання iPad і двостороннього радіозв’язку означає, що лікарі «можуть розмовляти з пацієнтами здалеку, можливо, навіть з власного будинку».
Boston Dynamics також прагне забезпечити допомогу іншим працівникам охорони здоров’я і тим компаніям, які в змозі надати підтримку медикам за допомогою застосування робототехніки або телемедицини. Тому Boston Dynamics надає доступ до всіх файлів, які забезпечують функціонування зазначеної конфігурації робота Spot.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас