Росія спалюватиме надлишкові обсяги нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія спалюватиме надлишкові обсяги нафти

Енергетика
4318
Всього за тиждень Росія повинна знайти способи скоротити п’яту частину обсягу нафтодобування в межах угоди по подоланню перенасичення ринку. Як повідомляє Reuters, російська сторона розглядає різні варіанти, включно з ремонтом свердловин, консервацією родовищ та навіть спалюванням нафти.
Раніше цього місяця джерела видання повідомили, що російські компанії націлились на закриття зрілих родовищ, де видобуток все одно падає. Однак немає жодних гарантій, що їх можна буде повторно запустити після простою. Консервація свердловин з бітумінозною, високов’язкою нафтою, а також родовищ в північних широтах з низькими температурами також може вилитись у безповоротну втрату цих запасів.
«Лукойл», чий видобуток в Росії становить 1,65 млн барелів на добу, планує закрити ряд родовищ в Комі на одному зі своїх дочірніх підприємств «Лукойл-Ухтанєфтєгаз». «Славнєфть» (дочка «Роснєфти» і «Газпром нєфті») розглядає закриття деяких родовищ в Югрі.
В окремих випадках найкращим виходом стане спалювання нафти.
«Це правда, що попит низький, але це не привід для блокування родовищ: іноді краще качати і спалювати, – зазначило одне з джерел агентства. – Пам’ятаєте, як видобуток після розпаду СРСР скоротився майже удвічі? Росії потрібне було десятиліття, щоб його відновити».
Нагадаємо:раніше цього місяця, ЗМІ повідомляли, що Росія взялась за вивчення родовищ, які вона принесе в жертву угоді ОПЕК+.
У квітні країни ОПЕК, Росія та інші нафтовидобувні держави домовились знизити видобуток нафти на 9,7 млн барелів на добу в травні-червні. В межах найбільшої угоди про зниження видобутку в історії країни планують скорочувати виробництво протягом двох років – до квітня 2022 року. Країни, що входять до «Великої двадцятки», також стануть частиною угоди, що разом з ОПЕК + дозволить прибрати з ринку близько 20 млн барелів на добу.
Як повідомлялось, у зв’язку з обвалом цін на нафту та істотним зниженням попиту на «чорне золото» російські нафтові компанії почали стикатися з тим, що їм стало не вистачати ємностей для зберігання нафтопродуктів.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас