Чому золото дорожчає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому золото дорожчає

Особисті фінанси
177
Аналіз стану ринку банківських металів від директора Департаменту банкнотного банкінгу А. Львова
Золото залишається традиційним “захисним активом”, в який інвестори вкладаються при падінні цін на акції.
«Прогноз на середньострокову перспективу (3-6 місяців) – золото залишиться дуже привабливою інвестицією. Не зрозуміло, наскільки затягнеться криза. У середньостроковій перспективі ми чекаємо ціну в $1850-1900 за унцію – будемо штурмувати історичний рекорд”, – зауважив у розмові з UBR.ua директор Департаменту банкнотного банкінгу АКБІНДУСТРІАЛБАНК” Андрій Львов.
За словами банкіра, срібло теж зростає в ціні, але не так стрімко, як золото. Те ж саме можна сказати про паладій і платину.
В країні назрів дефіцит дорогоцінних металів. Якщо валюту літаки почали завозити в Україну, то золота поки що немає.
Щоб якось згладити ситуацію, банкіри зараз навіть готові скуповувати у населення золоті зливки дорожче ринкових цін.
“Зараз всі сили кинуті на вторинний ринок, тобто на скупку зливків. Ми готові брати зливки у клієнтів до 1% дорожче ринку. За допомогою скупки зливків у населення ми частково можемо перекрити попит”, – коментує Андрій Львов.
Найпопулярнішими серед банківських металів для інвестицій є зливки вагою в 50 і 100 грамів золота.
Золоті злитки поділяються на два види: штамповані і литі. Особливо дефіцит позначається на литих зливках, а штамповані і зовсім неможливо знайти, або можливо, але за “космічною” ціною.
“Литі у продажу є і гострого дефіциту на них немає. Різниця між цими двома видами зливків – близько $ 3 на грамі”, – розповів Андрій Львов.
Зараз найпопулярніші 100-грамові зливки стали коштувати більше 150 тис. грн, відповідно вони підпадають під фінансовий моніторинг – покупцям потрібно підтверджувати легальність походження коштів на покупку.
У зв’язку з цим, банки мають намір переорієнтуватися на продаж більш легких зливків.
“Для купівлі 100-грамових зливків потрібно буде заповнювати анкету фінансового моніторингу, тому попит на них буде падати. Ми будемо намагатися формувати більше залишку на 50-грамові зливки”, – говорить Андрій Львов.
Золото є хорошим інструментом для вкладення коштів консервативними інвесторами на довгу перспективу. Воно не приносить швидкого прибутку.
Але якщо є вільні кошти, які хочеться зберегти і примножити протягом декількох років, то це непоганий варіант інвестицій.
За матеріалами:
Індустріалбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас