Знайдено нову вразливість у смартфонах і планшетах Apple — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знайдено нову вразливість у смартфонах і планшетах Apple

Фондовий ринок
1295
Приватна компанія ZecOps, що займається розслідуваннями і експертизою в галузі кібербезпеки, знайшла новий спосіб, яким вже неодноразово користувалися хакери для злому пристроїв Apple, повідомляє Reuters.
Про вразливості розповів виконавчий директор ZecOps Зук Абрахам. За його словами, під час розслідування кібератаки проти клієнта, який постраждав у 2019 році, вдалося дізнатися, що хакери використовували якусь ваду в операційній системі Apple iOS. Жертва отримувала порожнє повідомлення по електронній пошті, після чого відбувався збій і негайне перезавантаження системи. В цей час хакери отримували можливість викрасти будь-які конфіденційні дані.
ZecOps стверджує, що ця вразливість дозволила хакерам зламувати iPhone, навіть якщо вони використовували останні версії iOS. Зловмисники отримували доступ до всієї інформації, переданої через поштовий клієнт Apple Mail, включаючи особисте і ділове листування.
За словами Абрахама, цей же спосіб використовували ще в шести випадках злому, які розслідувала ZecOps. Він передбачає, що мова може йти про цілий ланцюжок шкідливих програм, деякі з яких ще не знайдені. Застосування цих програм, вважає Абрахам, дозволяло отримувати повний віддалений доступ до пристроїв Apple.
Також Абрахам стверджує, що ознаки використання такого ланцюжка програм він спостерігав ще в 2018 році.
Патрік Уордл, експерт з безпеки Apple і колишній співробітник Агентства національної безпеки США, сказав, що відкриття ZecOps “підтверджує те, що завжди було відомо всім: добре оснащені хакери можуть віддалено і непомітно заражати повністю виправлені пристрої iOS”.
В Apple висновки ZecOps не коментують, але представник компанії нещодавно визнав, що в програмному забезпеченні для електронної пошти на iPhone і iPad існує вразливість, яку буде усунено в новому оновленні iOS.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас