Фонд держмайна вирішив передати шість ТЕЦ в управління «Нафтогазу» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд держмайна вирішив передати шість ТЕЦ в управління «Нафтогазу»

Фондовий ринок
626
Антимонопольний комітет розпочав розгляд справи про концентрацію у вигляді придбання НАК «Нафтогаз України» контролю над шістьма ТЕЦ. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.
Зокрема, Фонд держмайна планує передати в управління «Нафтогазу» майновий комплекс ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ», а також корпоративні права на підприємства АТ «Одеська ТЕЦ», АТ «Криворізька ТЦ», АТ «Херсонська ТЕЦ», АТ «Миколаївська ТЕЦ», АТ «Дніпровська ТЕЦ», які є об’єктами природньої монополії.
Зазначається, що сировиною для виробництва теплової та електричної енергії на зазначених підприємствах є природний газ.
Відтак, постановою Кабміну на НАК «Нафтогаз України» покладені спеціальні обов’язки щодо постачання природного газу для ТКЕ (теплокомуненерго) та ТЕЦ. Разом з тим, зазначена постанова діє до 1 травня 2020 року.
«Підсумовуючи викладене, наявна в матеріалах заяв інформація дає підстави вважати, що зазначені концентрації, які за формою є вертикальною інтеграцією суб’єктів господарювання які здійснюють діяльність на ринку сировини та готової продукції, можуть, за певних умов, призвести до суттєвого обмеження конкуренції на ринках теплової та електричної енергії», – сказано в повідомленні АМКУ.
Комітет оголосив про збір інформації щодо зазначених концентрацій.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас