Штат Міссісіпі планує судитися з Китаєм через коронавірус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штат Міссісіпі планує судитися з Китаєм через коронавірус

Світ
1015
Американський штат Міссісіпі оголосив про плани подати позов проти Китаю і стягнути з нього збитки через реакцію Пекіна на спалах COVID-19, повідомляє в середу видання The Hill.
Генеральний прокурор штату Лінн Фітч заявила, що «занадто багато жителів Міссісіпі постраждало в результаті замовчування з боку Китаю».
«Ми не можемо дозволити їм діяти безкарно. Міссісіпі заслуговують на справедливість, і я буду домагатися цього в суді», – додала вона.
Прокурор також має намір вимагати від Китаю відшкодування збитку.
Фітч закликає представників Міссісіпі в американському конгресі підтримати закон, нещодавно представлений сенатором Томом Коттоном і конгресменом Деном Креншо, який дозволить американцям подати в суд на Пекін, щоб відшкодувати збитки за втрати, спричинені коронавірусом.
Раніше генеральний прокурор штату Міссурі подав позов проти Пекіна в зв’язку з його реакцією на COVID-19 і зажадав відшкодувати збиток, щоб компенсувати «величезні людські втрати, людські страждання і економічні потрясіння», викликані пандемією.
Офіційний представник МЗС Китаю Ген Шуан назвав позов з боку Міссурі абсурдним кроком.
«Цей так званий судовий процес дуже абсурдний і не має ніякої фактичної і правової основи», – сказав він, зазначивши, що Китай діяв «відкрито, прозоро і відповідально» в боротьбі з COVID-19.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас