У США схвалили перший домашній тест на коронавірус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США схвалили перший домашній тест на коронавірус

Технології&Авто
743
Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США видало перший дозвіл на використання домашнього тестового набору COVID-19. LabCorp, діагностична компанія, яка виробляє тести, каже, що вона надасть перший доступ медичним працівникам і особам, які надають першу допомогу.
За допомогою цього тесту люди можуть брати зразок рідини, але їм все одно потрібно буде відправити його в лабораторію для тестування. Самоаналіз не вимагає від клініциста виконання тесту. Це також звільняє більше засобів індивідуального захисту. Тест коштує $119. Люди, що проходять цей тест, закручують ватний тампон прямо в ніздрю. Коли лікарі беруть зразки для тесту COVID-19, вони встромляють тампон дуже глибоко в ніс пацієнта, намагаючись дістати до нижньої носової раковини, який з’єднується з носоглоткою.
Згідно з аналізом, проведеним UnitedHealth Group і Фондом Гейтса, що тампони носа, що самоочищаються, так само точні, як і більш інвазивні методи. FDA почав дозволяти ці типи тампонів в кінці березня, хоча агентство заявило, що вони все ще мали бути зроблені під наглядом лікаря.
Протягом останнього місяця кілька біотехнологічних стартапів створили і спробували продавати домашні тести, стверджуючи, що вони можуть виробляти їх відповідно до правил, які дозволяють сертифікованим лабораторіям розробляти і поширювати свої власні тести. У FDA, проте, заявили, що будь-який набір тестів, який дозволяє людям збирати свої власні зразки вдома, потребує додаткового дозволу. Тест LabCorp, створений його орієнтованою на споживача торговою маркою Pixel, є першим, хто отримав такий дозвіл.
Лабораторна частина тесту вже була схвалена для використання, але вона все ще ґрунтувалася на зразках, зібраних медичними працівниками. Як і всі інші тести COVID-19, представлені на ринку, FDA схвалило цей тест у відповідності зі своїми правилами використання в екстрених випадках; він не пройшов нормальний процес затвердження. Щодня в Сполучених Штатах реєструється близько 147 000 тестів COVID-19, яких, за словами експертів, може бути більше, бо бракує тестів, необхідних для контролю над спалахом.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас