У браузері Chrome знайшли критичну вразливість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У браузері Chrome знайшли критичну вразливість

Технології&Авто
1540
Google нещодавно випустив стабільну версію Chrome 81, але в ньому виявили критичну помилку “нульового дня”.
Проте, користувачам не варто надто непокоїтися, оскільки Google вже пропонує виправлення. Вже є оновлення з останньою завантажуваною версією програми (81.0.4044.113). І Google змушує користувачів встановлювати цю версію, щоб уникнути витоку своїх даних. Google не надає якихось конкретних відомостей про виникнення цієї помилки, але опис оновлення вказує на те, що мова йде про розпізнавання голосу. Зверніть увагу, що через пандемію COVID-19 наступне велике оновлення (Chrome 82) було повністю скасовано.
Зміни та розробки, які були заплановані для цієї версії, були перенесені в Chrome 83. Chrome 81, спершу запланований на 17 березня і відкладений через продовження спалаху коронавірусу, нарешті вийшов. Ця версія містила два основні нововведення: поліпшена підтримка WebXR (технологія доповненої реальності) і початкова підтримка стандарту Web NFC.
Інші важливі нововведення були заплановані, але вони були відкладені. Редизайн користувальницького інтерфейсу для елементів веб-форм Chrome ще не готовий, скасування підтримки протоколів шифрування TLS 1.0 і TLS 1.1 було відкладено до Chrome84.
Рішення відкласти видалення цих двох протоколів пов’язане з пандемією COVID-19. Відсутність протоколів може завадити деяким користувачам Chrome81 отримати доступ до критично важливих державних сайтів охорони здоров’я, які все ще використовують застарілі TLS 1.0 і 1.1 для своїх з’єднань HTTPS. Реліз Chrome 81 – один з найскладніших в історії браузерів.
Розробникам не тільки довелося перенести ряд функцій на наступну версію, але і піти на тритижневу затримку із запуском цієї версії, що порушило графік регулярних шеститижневих випусків Google. Тому гігант програмного забезпечення зробив перший крок в своєму роді, щоб пропустити Chrome 82. Наступною версією буде Chrome 83 – очевидно, він також буде доступний не через півтора місяці, а через два.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас