Xiaomi припинила продаж інноваційного зарядного пристрою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Xiaomi припинила продаж інноваційного зарядного пристрою

890
Експерти з безпеки виявили, що зарядний пристрій на основі нітриду галію Xiaomi GaN Type-C 65 Вт має чіп пам’яті, який використовується для усунення потенційних проблем і оновлення протоколу зарядки. Водноас в прошивці відсутнє шифрування, тобто хакери мають можливість її змінити.
В якості найпростішого прикладу використання цієї уразливості можна навести дуже високу вихідну напругу. Такий стрибок напруги може просто спалити смартфон.
Джерела з каналів поставок у Китаї підтвердили, що Xiaomi вилучила цей зарядний пристрій з усіх цифрових платформ, а також з роздрібних магазинів, пославшись на так звані «екстрені причини».
Зарядний пристрій Xiaomi GaN Type-C 65 Вт може забезпечити максимальну потужність зарядки 50 Вт для Xiaomi Mi 10 Pro. Для повної зарядки Mi 10 Pro потрібно всього 45 хвилин. Водночас він підтримує і інші протоколи швидкої зарядки.
Крім того, пристрій можна було використовувати для зарядки iPhone. Компанія заявила, що при використанні зарядного пристрою 65 Вт для зарядки iPhone 11 швидкість зарядки вища, ніж у початкового зарядного пристрою 5 Вт, приблизно на 50%.
Завдяки новому напівпровідниковому матеріалу GaN (нітрид галію), розмір цього зарядного пристрою приблизно на 48% менший, ніж у стандартного адаптера Xiaomi. Крім того, USB-зарядний пристрій GaN Type-C 65W від Xiaomi підтримує інтелектуальне налаштування вихідного струму в кількох передачах.
Його можна використовувати і для потужних пристроїв, таких як нові ноутбуки MacBook Pro і Xiaomi.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас