Міжбанк: основні чинники спрацюють на користь гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: основні чинники спрацюють на користь гривні

Валюта
2159
Сесія вівторка на валютному міжбанку пройде під впливом трьох основних факторів:
1) завершенням періоду бюджетних платежів у тих, хто не встиг це зробити вчасно. Це стимулюватиме тих продавців-експортерів, хто не встиг розрахуватися за податками з державою. Збільшення пропозиції спрацює на користь гривні.
2) зарахуванням валютної виручки українським компаніям відразу за минулу п’ятницю і понеділок, який був вихідним в Україні, але робочим в США і Європі. Банки зарахують цю валюту клієнтам сьогоднішнім днем і багато в чому вона відразу пройде на міжбанк. Компаніям потрібна гривня, і це також спрацює в плюс для нацвалюти;
3) Поточними ситуативними завданнями і поведінкою НБУ. Регулятор традиційно буде викуповувати можливий надлишок долара в резерви (якщо він буде). Але в будь-якому разі він стане вичікувати дій з боку великих покупців і продавців, і лише потім – виходити або не виходити на торги;
Фактор значного падіння цін на нафту – особливо не зіграє на нашому валютному ринку, бо в реальності справа стосується в основному цін на постачання нафти в травні (більш того, після шоку на нафтовому ринку – вже пішла корекція цін) і більшість навіть найбільших українських операторів цього ринку – вже не встигнуть зібрати достатній фінансовий ресурс, щоб скористатися ситуацією. Хоча в перспективі можливе подальше зниження цін на нафту – це в будь-якому разі вигідно Україні.
За нашими розрахунками, обсяги операцій на міжбанку сьогодні складуть до $270-320 млн при здійсненні до 510-620 угод з коридором по долару в межах 27,00-27,25 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 27,06 / 27,09
Євро – 29,46 / 29,49
Російський рубль – 0,3661 / 0,3669
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас