Перерахування зарплат медикам: у МОЗ повідомили деталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перерахування зарплат медикам: у МОЗ повідомили деталі

Особисті фінанси
768
Підвищена заробітна плата медичним працівникам, які працюють з інфікованими коронавірусом, перерахована на місця у повному обсязі за березень. Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.
“У нас є вирішення питання щодо зарплат лікарів, і тут важливо розмежувати підвищення виплати медичним працівникам за роботу у березні та усі наступні місяці. Якщо ми говоримо про березень, то це питання з боку уряду і МОЗ вирішено в повному обсязі. Всі кошти державного бюджету перераховані на місця, за рахунок медичної субвенції зроблені всі розрахунки”, – сказав Степанов.
Також він сподівається, що органи місцевої влади і керівники медичних закладів в терміновому порядку виплатять 300% зарплати за березень медпрацівникам, що працюють з COVID-19.
“Друге питання заробітної плати – це підвищення до 300%, починаючи з 1 квітня. Ресурс був передбачений в змінах до держбюджету. Президентом України вже підписаний відповідний закон. Передбачено близько 15,8 млрд грн саме на підвищену заробітну плату всім медичним працівникам, які працюють з COVID-19”, – наголосив Степанов.
Також він додав, що на найближчому засіданні уряду буде ухвалення нормативно-правового регулювання, у який спосіб повинні нараховувати цю заробітну плату.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас