Які продукти в Україні коштують дешевше, ніж у Польщі та Литві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які продукти в Україні коштують дешевше, ніж у Польщі та Литві

Особисті фінанси
3799
В Україні м’ясо продають дешевше, ніж у Польщі та Литві. Українці за кілограм курячої грудки віддають 110 грн. У Варшаві кілограм коштує 119 грн, у Вільнюсі – 139 грн.
Про це свідчать дані порталу Numbeo.
Яловичина у Києві у середньому коштує 165 грн/кг. У Варшаві доведеться віддати 263 грн/кг, Вільнюсі – 194 грн/кг.
Щоправда, українці більше платять за молоко, ніж поляки. У нас літр у середньому коштує 26 грн, у Варшаві – 18 грн.
У Вільнюсі дорожче, ніж в Києві коштують рис і яйця. За кілограм рису треба віддати 41 грн, у Києві – 30 грн. Яблука продають по 26 грн/кг, Києві – 19 грн/кг.

Довідка Finance.ua:

  • У Національному банку України повідомляють, що ажіотажний попит на продукти, який розпочався після запровадження карантину в Україні, закінчився, а ціни на деякі категорії продуктів повернулися до свого нормального рівня.
  • Від 15 квітня на час карантину уряд повернеться до державного регулювання цін на деякі соціальні продукти, лікарські засоби та медвироби.
  • У квітні з метою стабілізації цін на час карантину в Україні супермаркети погодилися знизити націнку на продукти першої необхідності.
  • Зростання цін на продукти після запровадження в Україні карантину у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства пояснили сезонними чинниками та спекуляціями.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас