Міжбанк: сесія п'ятниці пройде в двох форматах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: сесія п'ятниці пройде в двох форматах

Валюта
604
Сесія п’ятниці на валютному ринку пройде в двох форматах.
Перша половина дня – буде дуже активною, бо всі імпортери поспішатимуть завершити свої зовнішньоекономічні проплати перед великодніми вихідними і скуповувати необхідний для цього обсяг валюти, а експортерам потрібна гривня для фінансування своїх бюджетних платежів і проведення господарських поточних операцій. Це активізує весь ринок до обіду і надасть підтримку гривні, у якої буде шанс потіснити долар до рубежів близько 27 гривень.
Після обіду – основна частина валютних операцій вже буде закрита і перед трьома вихідними бізнес вже буде малоактивний за зовнішніми проплатами. Будуть проходити одиничні угоди запізнілих учасників ринку за участю спекулянтів, а також – деякі компанії будуть підкуповувати валюту “наперед”, якщо курс істотно просяде.
Взагалі – на поведінку сьогоднішнього ринку вплинуть три фактори – пік бюджетних платежів у клієнтів, майбутні три вихідні через Великдень та вихід/невихід на ринок Нацбанку з інтервенціями.
За нашими розрахунками, обсяги операцій на міжбанку в цю п’ятницю складуть до $180-230 млн при здійсненні до 410-500 угод з коридором за безготівковим доларом в межах 26,90-27,25 гривень.
Готівковий ринок продовжить постійно коригувати свої цінники в залежності від того, що відбувається на торгах, а спекулянти будуть працювати на міжбанку «в дві сторони» і заробляти на різниці готівкового і безготівкового курсу. Тим більше, що перед великодніми святами населення традиційно здає більше валюти для своїх поточних потреб в покупках подарунків під час Пасхи – що дозволяє власникам обмінників занижувати курс прийому готівкової валюти у громадян.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 27,11 / 27,15
євро – 29,48 / 29,52
російський рубль – 0,3654 / 0,3661
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас