Huawei готує до виходу свій перший GPU і лінійку спеціалізованих прискорювачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei готує до виходу свій перший GPU і лінійку спеціалізованих прискорювачів

Фондовий ринок
569
Як повідомляють корейські ЗМІ, посилаючись на галузеві джерела, компанія Huawei має намір вийти на ринок серверних відеокарт.
Компанія планує відкрити відповідне підприємство в Кореї – Cloud and AI Business Group. На поточний момент бізнес Huawei Korea включає підрозділи Carrier, Enterprise і Consumer.
За даними джерел, нове підприємство Cloud and AI Business Group підпорядковуватиметься безпосередньо підрозділу Enterprise.
Huawei вже почала формувати штат нового бізнесу. За даними джерела, для досягнення своїх цілей компанія намагається залучити нинішніх і колишніх співробітників NVIDIA. Huawei явно не має дефіциту ресурсів або інфраструктури, але навряд чи є необхідні кадри.
Прагнення Huawei вийти на ринок серверних відеокарт також не випадкове. Є підозра, що це є частиною амбітної ініціативи імпортозаміщення Китаю “3-5-2”, націленої на заміну всіх іноземних апаратних і програмних рішень в державних і урядових установах до 2022 року. У Китаї вже є свої компанії та інші спільні підприємства, що виробляють вітчизняні операційні системи, материнські плати та процесори, такі як Zhaoxin KaiXian KX-6000 або новіший KaiXian KX-U6780A. І відеокарти можуть бути останнім елементом самодостатності Китаю. Якщо Huawei зможе успішно виробляти конкурентоспроможні відеокарти серверного класу, то надалі компанія буде здатна розширити свої пропозиції і на споживчий ринок.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас