Airbnb позичила ще $1 млрд на тлі кризи - Reuters — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Airbnb позичила ще $1 млрд на тлі кризи - Reuters

Фондовий ринок
1188
Сервіс короткострокової оренди житла Airbnb оформив новий кредит на $ 1 млрд за тиждень після того, як компанія залучила $ 1 млрд від Silver Lake Partners і Sixth Street Partners, пише Reuters.
За даними джерел агентства, сторонами нової кредитної угоди стали приватні інвестиційні компанії Silver Lake, Apollo Global Management, Sixth Street Partners, Oaktree Capital Management і Owl Rock.
Відзначається, що компанія Silver Lake, яка була одним з двох інвесторів в попередній борговій угоді, в новій домовленності є «одним з найбільших гравців».
Нова угода укладається з переважним правом стягнення. Таким чином, якщо Airbnb оголосить дефолт, ці кредитори повинні отримати гроші першими.
За даними джерел, кредит надається на п’ять років з відсотковою ставкою 750 базисних пунктів у порівнянні з еталоном Libor. Учасники угоди відмовилися коментувати інформацію агентству.

Довідка Finance.ua:

  • Компанія планувала вийти на IPO в 2020 році. Тоді інвестори оцінювали сервіс оренди житла в $ 31 млрд.
  • На початку квітня Airbnb знизила власну оцінку до $ 26 млрд на тлі масового скасування бронювань через пандемію.
  • Silver Lake Partners – американська приватна компанія, яка спеціалізується на інвестиціях в нові технології. Silver Lake Partners є одним з найбільших в світі інвесторів в технологічні компанії.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас