Міжбанк: ринок знову почав нервувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: ринок знову почав нервувати

Валюта
2331
Середа багато в чому повторить сценарій попереднього дня, але з деякими своїми нюансами. Головними гравцями на торгах залишаться все ті ж місцеві великі компанії, нерезиденти і НБУ. Але додатково до звичайного розкладу на ринку, коли він залежить від ситуативних завдань великих учасників торгів – сьогодні політичний фактор зіграє свою роль у формуванні тренду і взагалі дуже сильно впливатиме на ринок.
Річ у тім, що після прийняття бюджету з дефіцитом в 298 млрд гривень і закладеним в нього фінансуванням від МВФ – дуже непогано було б розуміти, коли і в яких обсягах воно буде. А ось тут заковика – якщо закон про землю змогли розблокувати, то по “антиколомойському” закону – політичне шоу триває. І хоча попередньо говорили про 15 квітня, як святий день другого слухання цього закону – поки це все зависло в повітрі. А без цього – питання про отримання траншу, необхідного для фінансування дірок в бюджеті, теж подвисло.
Валютний ринок теж не розуміє, як все піде далі, і знову почав нервувати. Якщо додати до цього періодичні скупки валюти все тим же банком з англійським корінням і спекулятивні розгойдування міжбанку в цей момент – ось ми і отримуємо зараз ту картину, яку знову не можна назвати стабільністю.
Сьогодні спекулянти продовжать працювати на міжбанку як «в дві сторони», так і намагатися розгойдати ринок, користуючись ситуацією. Причому як у бік підвищення, так і зниження котирувань протягом дня.
За прогнозом Finance.ua, обсяги операцій на торгах в середу складуть до $270-330 млн при укладанні до 480-640 угод з коридором по долару в межах 27,15-27,45 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 27,20 / 27,24
євро – 29,81 / 29,85
російський рубль – 0,3730 / 0,3737
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас