Virgin Orbit провела успішні випробування ракети-носія (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Virgin Orbit провела успішні випробування ракети-носія (фото, відео)

Світ
1184
Американська компанія Virgin Orbit завершила випробувальний політ своєї системи LauncherOne, що є останньою важливою віхою перед тим, як компанія здійснить свою першу спробу запуску на орбіту.
Модифікований літак Boeing 747 компанії з ракетою LauncherOne, прикріпленою до його лівого крила, вилетів з аерокосмічного порту Мохаве в Каліфорнії. Літак пролетів над Тихим океаном на південь від Санта-Барбари, щоб імітувати запуск, а потім повернувся назад в Мохаве, з ракетою, яка все ще була прикріплена, приблизно через дві години. У минулому Virgin Orbit виконувала випробувальні польоти, але це була перша польотна версія LauncherOne, заповнена паливом RP-1 і рідким азотом. Під час польоту літак здійснив маневр для пуску, коли літак різко піднявся після спуску ракети.
Virgin Orbit провела успішні випробування ракети-носія (фото, відео)
У заяві від 10 квітня Virgin Orbit описала майбутній політ як “повну, наскрізну репетицію запуску” літака і наземних операцій, за винятком використання рідкого азоту, більш безпечної альтернативи рідкому кисневому ракетному паливу. Це випробування, за словами компанії, також було останнім важливим кроком перед першою спробою запуску на орбіту.
Virgin Orbit планувала виконати політ на початку цього року, але перенесла запуск через пандемію коронавірусу. У той час як серед багатьох космічних компаній, які урядові установи вважають “необхідними” і тому їм дозволено залишатися відкритими, Virgin Orbit відправила своїх співробітників додому протягом тижня минулого місяця з оплатою за роботу, щоб дозволити їм впоратися з проблемами, викликаними пандемією, а також щоб забезпечити ефективну роботу на дому.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас