Скільки втратила торгівля з початку карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки втратила торгівля з початку карантину

Фондовий ринок
2087
Незважаючи на ажіотажний попит на продукти та товари першої необхідності, товарообіг супермаркетів з початку карантину скоротився.
Втрат зазнали магазини, розташовані у торгово-розважальних центрах або недалеко від житлових районів. Товарообіг упав на 15-70%, пише Асоціація Рітейлерів України.
Від 50% до 80% товарообігу втратили магазини на вокзалах і на раніше багатолюдних вулицях. Відбувся спад у сегменті магазинів біля дому. Там середній чек незначно зріс, однак покупки роблять рідше, ніж раніше.
Це відбувається, бо споживачі встигли закупити продуктів та товарів першої необхідності наперед. Крім того, люди почали економити, бо вимушено не працюють під час карантину.
Одна з найбільших мереж АЗС у березні зафіксувала спад продажів бензину майже на 30%. У квітні прогнозують зменшення показників до 50%.
Тільки у перший тиждень карантину магазини побутової техніки та електроніки у середньому втратили 54% продажів, свідчать дані GfK.
Недорахувалися доходів заклади громадського харчування, яким довелося швидко перепрофільовуватися на послуги доставки. Водночас спад продажів відчули й ті заклади, які доставляли їжу раніше.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас