Продажі електрокарів впадуть на 43% до кінця року — Wood Mackenzie — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі електрокарів впадуть на 43% до кінця року — Wood Mackenzie

Технології&Авто
964
Пандемія COVID-19 може спричинити падіння ринку електрокарів на 43% до кінця цього року. Крім пандемії, на продажі вплине відтермінування оновлення автопарків на тлі зміни цін на нафту і очікування споживачами зрозумілішої ситуації на ринку.
Про це повідомила дослідницька компанія Wood Mackenzie.
Кількість проданих автівок до кінця року впаде до 1,3 млн одиниць. Попит у Китаї зросте до рівня минулого року в листопаді, а Європу це чекає лише в грудні. Водночас у США попит впаде на 30% у порівнянні з показником 2019 року.
До лютого продажі всіх автівок у Китаї впали на 80% у порівнянні з показником минулого року, а продажі електрокарів — взагалі на 90%. Ба більше, за останні два роки на долю екологічних машин у Китаї припало лише 5%.
Водночас в Європі, попри скорочення загального ринку на 7%, продажі електрокарів у січні підскочили на 121%, однак у лютому зростання сповільнилося, хоча було в додатній площині.
Через посилення негативного впливу поширення COVID-19 міжнародне рейтингове агентство Moody’s переглянуло прогноз продажів легкових автомобілів на світовому ринку цього року. На думку експертів агентства, за підсумками року продажі можуть впасти на 14%. У лютневому прогнозі спад очікувався на рівні 2,5%.
Найістотніше попит впаде в Західній Європі – на 21% (у лютому прогнозувалося зниження на 4%). Продажі легкових автомобілів у США впадуть не менш ніж на 15% (на 1,2%). У Китаї попит на легкові авто може впасти на 10% (на 2,9%). Продажі в Японії скоротяться на 8%.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас