Китайські медики розповіли, коли чекати на другу хвилю коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські медики розповіли, коли чекати на другу хвилю коронавірусу

Світ
2226
Китайські медики закликають світ готуватися до другої хвилі коронавірусу. Її слід чекати вже в листопаді.
Про це заявив керівник групи експертів по боротьбі з коронавірусом в Китаї Чжан Веньхун.
Крім того, що Чжан Веньхун очолив групу медиків-екпертів, він сам є практикуючим лікарем і керує інфекційним відділенням в одній з лікарень Шанхаю. Він упевнений, що перемогти пандемію до літа – нереальне завдання. Поки немає вакцини від коронавірусу, він буде атакувати людство. Після відносного затишшя влітку, Covid-19 може вдарити з новою силою вже в листопаді цього року. І тоді лікарі знову зіткнуться з величезною кількістю інфікованих, вважає Веньхун.
Але є і позитивні новини. Нова хвиля не повинна бути такою ж сильною і смертоносною, як нинішній спалах. Це пов’язано, зокрема, і з тим, що лікарі вже будуть до неї готові і матимуть алгоритм дії в умовах нового спалаху коронавірусу.
Зараз перша хвиля коронавірусу досягла свого піку в багатьох країнах, зокрема, в США і Європі. Тут поширення інфекції вдається контролювати. Набагато більше китайський медик стурбований тим, що відбувається в країнах третього світу, де медицина розвинена не настільки сильно: Індії, країнах Африки і Південної Америки. Тут спалах контролювати складніше, і це несе загрозу всьому світу.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас