На частку Samsung припадає половина виручки всього ринку чіпів пам'яті для смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На частку Samsung припадає половина виручки всього ринку чіпів пам'яті для смартфонів

Фондовий ринок
214
Компанія Strategy Analytics підбила підсумки дослідження світового ринку чіпів пам’яті для смартфонів в 2019 році: обсяг галузі склав приблизно $39,3 млрд. Представлені дані враховують відвантаження флеш-накопичувачів NAND, а також модулів оперативної пам’яті DRAM.
Безперечним лідером галузі є Samsung Memory з часткою близько 47% в грошовому вираженні. Далі йдуть SK Hynix і Micron. Спільно ці три виробники в 2019 році зайняли приблизно 84% глобального ринку чіпів пам’яті для смартфонів у плані виручки.
Якщо розглядати сегмент NAND, то річний дохід тут скоротився на 29% в порівнянні з 2018-м. Компанія Samsung memory контролює приблизно 42% цього сектору. На другому і третьому місцях перебувають Kioxia і SK Hynix з частками в 22% і 16% відповідно.
У секторі DRAM сумарна виручка за рік зменшилася на 27%. Половину ринку – 51% – контролює Samsung Memory. Слідом йдуть SK Hynix з часткою в 29% і Micron з часткою в 19%.
У поточному році на глобальний ринок чіпів пам’яті для смартфонів серйозний вплив матиме коронавірус. Поширення цього захворювання призвело до значного зниження попиту на «розумні» стільникові апарати. А отже, скоротяться замовлення на вироби NAND і DRAM для мобільних пристроїв.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас